Workshopdocent

Vraag een offerte aan of boek mij direct. Meer informatie/overtuiging nodig? Lees dan verder.


Gestript van alle poeha draaien stand-up comedy en presenteren om twee skills: humor en spreken voor publiek. En ik deel graag mijn kennis hierover in de vorm van workshops. 

Stand-up comedy en presenteren leren jou vaardigheden die je zowel op een podium als in het dagelijkse leven kunt inzetten. Ze kunnen de bouwstenen zijn van een succesvol netwerkmoment, geslaagde schoolpresentatie of iets simpelers als een leuke ontmoeting met een leuk persoon. 

Voor wie is dus zo’n workshop? Nou, medewerkers van een bedrijf, bezoekers van een evenement, scholieren, studenten, moeilijk bereikbare jongeren, overige geïnteresseerden; zo'n beetje iedereen dus! 

Universiteit Leiden

Universiteit Leiden

PRESENTEREN

Spreken voor publiek is het engste wat er bestaat, maar gelukkig ook het leukste! Met deze workshop til je voortaan je presentaties naar een hoger niveau, of dat nou tijdens een sollicitatie is, op werk, voor de klas, op het podium of een saaie verjaardag. Relaxed, gecontroleerd en passievol; met die skillset rock je binnenkort menig menigte.

Als deelnemer krijg je het belangrijkste te leren op het gebied van lichaamstaal, (omgaan met) plankenkoorts en het efficiënt onthouden van tekst. Maar de focus van de cursus ligt vooral op het leren genieten van spreken voor publiek. Immers, soms moet je een presentatie houden over een onderwerp, waar je hart niet per se ligt. Des te belangrijker is het dan om in ieder geval affiniteit te creëren met presenteren op zich; zodat jij enthousiast kan vertellen over zelfs de saaiste onderwerpen.

STAND-UP COMEDY

Ben je van nature grappig? Of kun je het leren? Ik ben overtuigd van het tweede, want uiteindelijk is alles te leren. Wat dat betreft is stand-up comedy net wetenschap. De (grap)formules, die moet je onthouden. Je persoonlijke verhalen, gevoelens en waarnemingen, dat zijn de cijfers waarmee je speelt. Daarmee ga je los, daarmee heb je lol. 

Tijdens de workshop stand-up comedy leer je op een luchtige manier je grappige kant kennen. Op basis van technieken en theorieën achter humor gaan we direct aan de slag om je persoonlijke verhalen, gevoelens en gedachten in een comedy-vorm te gieten, om het uiteindelijk op te kunnen voeren voor een publiek. Ik besteed hierbij veel aandacht aan het bedenken van grappen, de uitvoering ervan en natuurlijk het plezier erin. Want unieke verhalen... die hebben we allemaal. 

Project 'Luister Dan' vanuit SKVR

Project 'Luister Dan' vanuit SKVR

Hoe word je rijk

Als freelance docent bij 'Hoe Word Je Rijk' (HWJR) geef ik gastlessen aan middelbare scholieren over schuldpreventie. Wanneer jongeren 18 worden, verandert er veel en niet iedereen kan met die nieuwe verantwoordelijkheden omgaan. Daarom stijgt het aantal jongeren met schulden elk jaar weer.

HWJR is erop gericht jongeren te wijzen op verantwoordelijkheden, rechten, plichten en risico’s. Afgelopen schooljaar heb ik als docent zo'n 70 lessen gedaan en dit jaar stijgt dat aantal naar 100. 

125Procent is samen met You4Youth concepteigenaar en producent van ‘Hoe word je rijk?’


Offerte/boeking

Name *
Name